Wędliny

Spis treści:

1. Szynka „gotowana”

----------------------------------------------------------------------

1. Szynka „gotowana”

Zalewa na każdy 1kg mięsa!!

mięso schab, boczek

1 kg

sól peklowa

2 dag

majeranek

1.5-2 łyżek

majonez

2 łyżki

czosnek

3 ząbki

wegeta

2 łyżki

maga

1 łyżka

ziarna pieprzu

kilka

liść laurowy

3 liście

ziarna ziela angielskiego

5 ziaren

sól

0.25 szklanki

 

Przygotowanie:

Mięso natrzeć solą peklową (2 dag na każdy 1kg mięsa) odstawić do lodówki na 24 godz.

Na następny dzień przygotować zalewę bez soli liści laurowych i ziela angielskiego

Mięso opłukać, nałożyć siatkę i wrzucić do gotującej się zalewy,

włożyć liście laurowe i ziele angielski gotować 45 min,

dodać sól gotować 5 minut,

zostawić w zalewie do następnego dnia.

Następnego dnia wyjąć szynkę zagotować zalewę

wrzucić szynkę i gotować 50 min.

 

Wyjąć ostudzić i jeść.

 

 

 

 


Komentarze:


Imię:

Treść komentarza:

Wybierz swój avatar:

Anonim Pan Pani Chłopiec Dziewczynka Geek Żartowniś Luzak Złośnik Zagubiony

Przepisz kod:


Dodaj komentarz